Endre farger på lenker i...

Endre farger på lenker i nettsiden..
Hei, jeg har akkurat fikset reisebloggen vår, den har blitt oppdatert fra 6.x til 7.x. Dette har fjernet feilmeldingene, allikevel er jeg bare sånn passe fornøyd.
Nå har nettsiden headiner, taksonomy og lenker som er helt hvite på lys bakgrunn, jeg skulle gjerne ha endret på dette, men vet ikke hvordan slikt fikses.
Er det en Drupalkyndig der ute som kunne tipset meg om hvordan?
Sjekk ut www.lillevik-denstorereisen.no så ser dere hva jeg mener.

like0

Kommentarer

Hvilket theme er det som brukes?

ArneMSs bilde

Hvilket theme er det som brukes? Er det et theme som du har skrevet eller har modifisert på?
Jeg har flere ganger sett at theme som har fargevalg ofte fikser seg selv når du lagrer oppsettet (det lages nye oppsetts-filer i files-katalogen).

like0

Beach

Frank Lilleviks bilde

Hei ArneMS,

Takk for rask respons,

Jeg bruker theme "Beach", det ble laget av det Thailandske drupal-teamet opprinnelig, men har blitt oppgradert til å passe for Drupal 7. Jeg hadde problemer med nettsiden/bloggen og tok en oppgradering fra Drupal 6 til 7 for å "ta alt" samtidig. Lastet da ned Beach for 7.x og da dukket denne nye utfordringen opp. Fint å få hjelp.

Jeg kan ikke .php programmering eller noe annet språk, jeg har laget dette med moduler og temaer jeg finner fornuftig - og sannelig har det blitt mye krøll underveis, jeg jobber etter prøve og feile metoden - og tiden jeg har kastet bort burde heller gå til en høyskoleutdannelse i programmering :-)

Jeg tror ikke Beach har fargevalg, har aldri sett det. Har derimot fikset en annen logo, dette er jeg veldig fornøyd med.

Jeg ser også at lenken er dynamisk i fargene, når jeg har aktivert en av dem, blir fargen en annen - og det er denne fargen jeg skulle ønske alle lenker hadde.

Mvh Frank

like0

CSS-verdier

ArneMSs bilde

Kikket litt på koden i en nettleser, og la inn theme på en site jeg har.
Dersom du går inn i filen:
/sites/all/themes/beach/css/beach.css linje 480
kan du endre css fargekode (color) der til #ee6633
Den står til #ffe som er neste helt hvit.
Håper dette hjelper. Du kan sikkert eksperimentere litt mere med de andre block-fargene der for å få de fargene du liker.

like0

Virket

Frank Lilleviks bilde

Hei igjen,

Det virket :-) Jeg var ikke overrasket.. Gjorde noen eksperimenter med å finne de andre stedene som også var #ffe-farget, det som viser seg nå på nettsiden er litt "overkill", skal finne noen farger som passer for siden. Takk for hjelpen. Jeg har andre issues også, men det er vel best å poste dette i en egen tråd.

Mvh Frank

like0

CSS - mods

ArneMSs bilde

Har nå sett en gang til på themet beach.
Dersom du endrer tilbake til det orginale stilarket og setter inn etter linje 492:

.field a{
  color: #ee6633;
}
så vil du bare endre fargen på hovedfeltet. De feltene på sidene som har blå bakgrunn med hvit skrift skal da ikke bli endret.
Det kan nok være andre fallgruber, men de kan vi kanskje ta etterhvert (kanskje off-line på e-post)
Jeg tror ikke det er lurt å gjøre noen global search / replace !!!
Lykke til!

like1

Farger på nettsiden

Frank Lilleviks bilde

Hei igjen,

beklager at jeg ikke har fått tid til å se nærmere på dette eller å svare. Jeg tar gjerne imot ytterligere hjelp, ser det er nok et blått hav foran meg med dette. Jeg tester ut forslaget ditt og skal se nærmere på det i morgen igjen.

Takk så lenge :-)

Mvh Frank

like0

Hei!

eiriksms bilde

Hei!

Det aller beste er om du kunne gjort denne endringen i kode. Det er ikke php, men css du trenger for dette.

For å få de lenkene du snakker om til å endre seg til den fargen du snakker om, trenger du følgende css kode:

.block a {
    color: #b30;
}

Dette burde du helst enten:

• Endre i themet (dog litt upraktisk om du kommer til å oppgradere det noen gang, for da vil jo endringen din forsvinne).
  • Lage et "sub-theme" av themet, og legge inn kun denne css endringen. Dette er kanskje litt for avansert for en så liten endring.
  • Lage i en modul. Kanskje også litt for avansert og tungvint for ditt bruk.

Alle disse tingene høres sikkert litt vanskelig ut, men det er nok de "beste" løsningene. Om du er helt blank på programmering så kan du riktignok også gjøre dette:

Bruk en modul som lar deg sette inn css på alle sider. For eksempel Sweaver eller css_injector (merk, jeg har aldri prøvd noen av disse selv). Da kan du sikkert få lagt inn koden ovenfor på alle sider uten å "hacke" i themet ditt.

Litt avhengig av hvor modulen putter css'en for deg kan det hende du må øke spesifisiteten for å få regelen til å gjelde. I verste fall noe sånt:

body .block a {
    color: #b30;
}

Lykke til!

like0

Det funket..

Frank Lilleviks bilde

Hei eiriksm,

Jeg søkte i beach.css filen og fant området du sikter til, dermed ble fiksen en kombinasjon av ditt og det foregående forslaget. Akkurat nå er fargene endret på ALLE steder jeg fant fargen #ffe - det ble i meste laget..

Skal forske videre og finne passende farger, takk for hjelpen.

Mvh Frank

like0

Jeg tror vi er enig

ArneMSs bilde

Det var vel det jeg forsøkte å si, men jeg svarte kanskje i feil tråd (skjønner ikke helt dette forumet)
Jeg vet at det vil skrives over ved neste oppdatering, men det får man heller leve med å legge inn korrigeringen igjen. Dette er jo et beta-theme så kanskje css er korrigert ved neste versjon :-)

like0

Enig i det du sier. Og var

eiriksms bilde

Enig i det du sier. Og var ikke meningen å si at det du sa var en dårlig ide, jeg hadde ikke lest ditt innlegg når jeg trykket lagre :)

Så lenge man husker på det til eventuelle neste oppdatering, så er den endringen du nevner definitivt den enkleste.