Slack for Drupalnorge?

Hei! Skulle vi hatt en Slack for Drupalnorge? For de som ikke har brukt Slack enda, er det en mye bedre utgave av IRC som du kan bruke i browseren eller på telefonen, med notifications, kanaler, PMs og andre nyttige funksjoner. https://slack.com/

like0

Kommentarer

Hei!

eiriksms bilde

Hei!

Jeg tenker at hvis det hjelper folk med å synes at Drupal i Norge er mer tilgjengelig, eller at det skaper mer eller bedre aktivitet, så er det utelukkende positivt.

De to tingene som i teorien kunne være dumt er jo at det er en kommersiell aktør som står for kommunikasjonskanalen, i motsetning til IRC. Men det blir jo litt som å være skeptisk til å ha koden sin på github også. Den andre tingen er om forventningen til folk er at man da skal stå parat til å svare på support i en kanal som føles mer "real-time" enn forumet. Men mulig det også bare er teoretisering.

Som sagt, I utgangspunktet synes jeg alt (eller det meste) som skaper mer og helst bedre aktivitet er bra for Drupal Norge. Det er nå min mening

like0

Hei! 

Sven Berg Ryens bilde

Hei! 

Takk for innspill.

Jeg ser ikke akkurat for meg at vi blir nedrent av spørrelystne nybegynnere om vi setter opp en Slack. Og det er vel heller ingen med Drupal-spørsmål som ser for seg at det sitter noen klar til å helt gratis svare på alt de skulle lure på når det finnes flust av tutorials og videoer på google.

Så når det gjelder argumentet med at de er en kommersiell leverandør, sier de selv at "Slack is free to use for as long as you want and with an unlimited number of people".

Det er mulig jeg er den eneste her som har erfaring fra bruk av Slack, så for de som hører om det for første gang nå, er dette noen av fordelene:

  • En får med seg det som er sagt selv når en ikke har Slack åpent. Dermed blir det en slags mellomting mellom forum/epost og IRC
  • Alt som er sagt ligger i søkbart arkiv
  • En slipper å logge seg på (selvsagt kan en også logge seg helt av om en vil det)
  • I utgangspunktet får en bare opp et pling om noen nevner navnet ens i en kanal, så Slack er ikke spesielt påtrengende. Dette fører til at en kan "glemme Slack helt" i perioder om en er sånn halveis interessert, og hvis en blir nevnt, kommer det et lite varsel via e-post slik at en kan hekte seg innpå diskusjonen.
  • Mulighet for å sette opp interne, private grupper, f.eks kan styret ha sin egen gruppe
  • Dokumentdeling er integrert
  • Det er morsomt å bruke. Mer moderne og artig å bruke enn IRC

Vet ikke hvordan prosessen er for å introdusere noe nytt her? Må styret ta en beslutning? Min erfaring er at IRC sjelden blir brukt, så det hadde vært gøy om vi fikk opp noen form for kommunikasjon som det var mer fart i.

Jeg syns også vi burde begynne med månedlige norske meetups over Hangout-on-air og starter en ny tråd om det.

like0

Jeg har også bare positive

eiriksms bilde

Jeg har også bare positive ting å si om slack forsåvidt, så mine punkter var mest ment som en oppramsing av teoretiske motforestillinger. Så både det med umiddelbare svar og kommersiell aktør er ikke noe jeg personlig ser på som et problem heller.

Jeg synes du bare skal go right ahead. Det viktigste her er i alle fall at ingen oppretter en slack for Drupal Norge for å "claime" det, uten at folk (og spesielt styret - nåværende og fremtidige) har noe å si om saken. Men bare det at du foreslår dette her tyder jo på at det absolutt ikke er intensjonen :)

Kan det være en idè å legge til styret@drupalnorge.no som admin i så fall? Denne epostadressen videresender jo til det til enhver tid nåværende styret uansett.

like0

Slack opprettet

Sven Berg Ryens bilde

Da er Slack opprettet.

https://drupalnorge.slack.com/

Jeg la til styret@drupalnorge.no

En umiddelbar ulempe er at folk må inviteres av en admin, så vi får se hvordan dette går. Det skal visst også finnes en invite-link (jeg brukte en slik link i en annen Slack jeg er med på).

Fint om vi får styret inn i første omgang, og så får vi se på hvor vi tar dette videre :)

like0

Til info er denne umiddelbare

eiriksms bilde

Til info er denne umiddelbare ulempen ikke fullt så tungvindt lenger.

Alle kan nå auto-invitere seg selv, ved å logge inn på drupalnorge.no og fylle ut skjemaet som vises i høyre kolonne.

like0

Note: Av en eller anne grunn

Henrik Akselsens bilde

Note: Av en eller anne grunn fikk jeg først en feilmelding når jeg signet opp på invitere meg selv, men andre gang funket det.

like0

Slack til Ramsalt

Daniel Anderssons bilde

Hei!

Vi i Ramsalt bruker Slack og det fungerer veldig bra for oss. 

Skjemaet ser ikke ut til å fungere. 
Kan dere invitere følgende fra Ramsalt?
daniel@ramsalt.com
martin@ramsalt.com
yngve@ramsalt.com
oystein@ramsalt.com
vegard@ramsalt.com
alexander@ramsalt.com
stephan@ramsalt.com
stathis@ramsalt.com
marlon@ramsalt.com

Takk på forhånd!
 

like0